Νέα από τον κόσμο του τένις – Μάρτιος 2023 – 2η & 3η εβδομάδα

Την περίοδο από 8 Μαρτίου έως 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν ένα τουρνουά της ATP και ένα τουρνουά της WTA στο Ίντιαν Γουέλς των ΗΠΑ.


1. Στον τελικό των γυναικών το νούμερο 10 Elena Rybakina νίκησε το νούμερο 2 Aryna Sabalenka 7-6(11) , 6-4 , μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα .

Η Elena Rybakina με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης , ενώ η Aryna Sabalenka παρέμεινε στο νούμερο 2 .

2. Στον τελικό των ανδρών το νούμερο 2 Carlos Alcaraz επικράτησε 6-3 , 6-2 του νούμερο 6 Daniil Medvedev , σε 72 λεπτά .

Με τη κατάκτηση του τουρνουά , ο Carlos Alcaraz ανέβηκε στη πρώτη θέση της κατάταξης ενώ ο Daniil Medvedev στη πέμπτη θέση .

 

Δηλώσεις νικητών:

Carlos Alcaraz

“Είναι εκπληκτικό να σηκώνεις το τρόπαιο εδώ, να ανακτάς το Νο. 1 [κατάταξη]. Θα έλεγα ότι αυτό ήταν το τέλειο τουρνουά… Όλα πήγαν τόσο καλά για μένα, αυτό το τουρνουά ήθελα πολύ να το κερδίσω.., αυτό που έγινε είναι εκπληκτικό!”

“Δεν έχω καμία αμφιβολία για τα χτυπήματά μου. Αισθάνομαι πολύ άνετα στο γήπεδο. Πιστεύω πραγματικά σε κάθε  χτύπημα”.

“Φυσικά, γι’ αυτό παίζω σε εξαιρετικό επίπεδο, γιατί αν χάσω, δεν με πειράζει. Δεν με νοιάζει το χάσιμο. Απλώς προσπαθώ να χτυπήσω 100 τοις εκατό σε κάθε χτύπημα χωρίς να έχω αμφιβολίες για τη βολή.”

Άλλα Νέα

Αυτή την εβδομάδα , ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε από τον Jordan Thompson στο δεύτερο γύρο , 6-7(0) , 6-4 , 6-7(5) , ενώ η Μαρία Σάκκαρη έχασε στα ημιτελικά από το νούμερο 2 του κόσμου Aryna Sabalenka 2-6 , 3-6 .

Η Μαρία μετά τη πορεία της στο τουρνουά βρίσκεται στο νούμερο 10 της κατάταξης , ενώ ο Στέφανος παρέμεινε στο νούμερο 3.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΝΝΙΣ – 2023