Νέα από τον κόσμο του τένις – Απρίλιος 2023 – 2ο δεκαήμερο

Τα νέα της ATP :

Τη Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε, σε χωμάτινη επιφάνεια , ένα 1000άρι τουρνουά της ATP στο Μόντε Κάρλο του Μονακό.

Στο τελικό, ο νούμερο 6 του κόσμου Andrey Rublev επικράτησε , με ανατροπή, του νούμερο 9 Holger Rune 5-7 , 6-2 , 7-5 μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά αγώνα.

Ο Andrey Rublev θα παραμείνει στο νούμερο 6, ενώ ο Holger Rune θα ανέβει στο νούμερο 7 της ATP.

Δηλώσεις:

«Τελικά το κατάφερα. Το έκανα στο Μονακό σε ένα πραγματικά ιστορικό τουρνουά. Είναι χαρά μου να είμαι μέρος του», είπε ο Ρούμπλεφ. «Το να κερδίζεις έναν αγώνα σαν αυτόν, να χάνεις 4-1, Love-30, break point για 5-1 και να μπορείς να επιστρέψεις και να κερδίσεις τον αγώνα… είναι σαν ένα παραμύθι σήμερα».

«Πριν από το πρώτο μου ματς πόιντ, σκεφτόμουν πρώτα απ’ όλα πόσο περίεργο ήταν το 40-Love…», είπε ο Rublev. «Και τότε σκεφτόμουν: «Απλώς πάρε το. Μη νομίζεις. Απλώς κάντο.» Αυτό είναι».

«Το να έχω αυτή την υποστήριξη, σημαίνει ότι σίγουρα μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος και μπορώ να δουλέψω πάνω σε αυτό και να βελτιωθώ και να προσπαθήσω να τη μοιραστώ με άλλους», είπε ο Ρούμπλεφ. «Το να έχω αυτή την υποστήριξη με κάνει να νιώθω πραγματικά πολύ ευγνώμων, γιατί, δεν ξέρω, δεν είναι εύκολο να λαμβάνω υποστήριξη γενικότερα. Το να έχεις καλή υποστήριξη είναι κάτι πραγματικά δύσκολο».

«Σκεφτόμουν ότι αν κάνω τα πράγματα σωστά έξω από το γήπεδο, δηλαδή αν κάνω σωστά την εξάσκηση, τότε θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσω τους μεγάλους τίτλους», είπε ο Ρούμπλεφ. «Το θέμα είναι ότι δεν ήξερα πότε θα συμβεί, φέτος, πέρυσι, πριν από δύο χρόνια.., γιατί έπαιξα δύο τελικούς πριν. Έπαιξα σε ημιτελικούς και δεν τα κατάφερα. Τελικά όμως, συνέβη εδώ.

«Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα κερδίσω τον τίτλο πριν από μια εβδομάδα, αλλά μετά, αγώνα με αγώνα άρχισα να κερδίζω και μετά με κάποιο τρόπο κατέληξα να κερδίσω ο τουρνουά».

“Αυτό που πιστεύω είναι… Μην εγκαταλείψεις ποτέ. Ποτέ μην τα παρατάς. Η γραμμή του τερματισμού είναι γεμάτη εκπλήξεις αν κρατήσεις την ψυχραιμία σου.”


Αυτή την εβδομάδα , ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τους 8 του τουρνουά , όπου έχασε από το νούμερο 10 του κόσμου Taylor Fritz 2-6 , 4-6 σε 70 λεπτά .

Ο Στέφανος μετά από αυτή τη πορεία του έπεσε 2 θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη και βρίσκεται στο νούμερο 5 , ενώ ο Taylor Fritz παρέμεινε στο νούμερο 10 της ATP.